Dronebedrijf DR-one uit Sint-Truiden wordt dealer van het franse merk Elistair, een fabrikant van dronetechnologie die zich specialiseert in tether-systemen voor bijvoorbeeld surveillance drones. Bij zo’n systeem wordt een drone aan een verlengsnoer gekoppeld zodat het urenlang onafgebroken in de lucht kan blijven hangen. Enkele relevante stakeholders zoals politiezones en bewakingsfirma’s kwamen afgelopen woensdag kijken naar een demonstratie op DronePort in Sint-Truiden.

“Bewakingsfirma’s en politie diensten hebben vaak nood aan een permanent oog in de lucht”, vertelt Rob Nuyens van DR-one. “Met systemen zoals Safe-T en Light-T van Elistair kan de drone geruime tijd in de lucht blijven. Met een demonstratie op DronePort willen we geïnteresseerden kennis laten maken met deze systemen.” Tijdens de demonstratie hielden piloten Guy Verhoeven en David Moisan een DJI M210v2 rtk in de lucht met behulp van de Elistair Safe-T tether.

Er was erg veel belangstelling bij de genodigden en DR-one wilt daarom in de toekomst vaker demo’s organiseren voor een doelgericht publiek. “Het feit dat de fabrikant mee anwezig is, is altijd een grote meerwaarde. Dit zorgt voor een zeer korte en directe communicatie. Wij zijn als kersverse dealer dan ook zeer blij met deze nauwe samenwerking en zijn verheugd om een nieuw premium merk toe te kunnen voegen aan ons gamma”, besluit Nuyens.

20200122 - Elistair thetered drone demo

Share This