Op zondag 6 oktober 2019 heeft DR-one een dronedemonstratie van SwissDrones gehost op DronePort in Sint-Truiden. Tijdens de VOKA Open Bedrijvendag kon het grote publiek kennismaken met de SDO 50 V2 van SwissDrones, een onbemande helicopter van maarliefst 50 kg dat tot 2,5 uur in de lucht kan blijven. De zwitsers willen hun diensten en producten verder uitrollen in Europa en kijken naar DR-one als mogelijke partner daarvoor.

Het toestel heeft doorheen de dag twee proefvluchten uitgevoerd om de mogelijkheden en capaciteiten ervan te demonstreren. De onbemande helicopter kan ongeveer 40 kg aan payload vervoeren. Tijdens de demonstratie heeft de drone een dergelijk gewicht gehoffen en op ongeveer 10m hoogte weer gedropt. Het is dus multi-inzetbaar voor toepassingen zoals bewaking of inspecties met zwaardere types van camera’s of zelfs voor transport van bepaalde goederen of werktuigen. 

“Als aanbiedersplatform van diensten en producten met drones zoeken we steeds naar oplossingen in alle segmenten”, vertelt Rob Nuyens van DR-one. “Dit toestel is een absolute topper en behoort dus ook tot het topsegment van de dronesector. We zien tal van toepassingen om het toestel op termijn commercieel te gaan inzetten. We zijn dus erg vereerd dat we SwissDrones mochten ontvangen en kijken uit naar een eventuele toekomstige samenwerking, zowel naar verkoop, dienstverlening als opleiding toe.”

Anderzijds waren de teamleden van SwissDrones ook erg onder de indruk van hun bezoek. De professionele omkadering van DR-one en de fantastische faciliteiten van DronePort zorgde er voor dat de testvluchten vlekkeloos verliepen tussen het drukke vliegverkeer door die dag. Alle partijen waren erg tevreden over de demonstratiedag en kijken uit naar een verdere samenwerking. SwissDrones wil namelijk haar diensten en producten verder uitrollen in Europa en zien DR-one en DronePort als mogelijke partners daarvoor.

Share This