De oprichters van het pilotencollectief DR-one starten deze week met een nieuw handelsplatform voor tweedehands drones: ‘DR-two’. Zowel particulieren als professionelen kunnen er hun gebruikte drones van de hand doen. Elk toestel wordt steeds nagekeken en gereviseerd door een technisch expert van DR-two alvorens het te koop wordt aangeboden. Geïnteresseerde kopers kunnen ook eerst een testvlucht uitvoeren in het luchtruim van DronePort, de thuisbasis van DR-two. De oprichters willen op die manier een overzichtelijke en vooral betrouwbare handelsplaats creëren voor aan- en verkopers van tweedehands drones.

De Vlaamse zoekertjessites staan er vol mee: gebruikte drones die van de hand gedaan worden, al dan niet compleet of onbeschadigd. Toch rijst er ook vaak veel terughoudendheid bij potentiële kopers. Drones zijn hoogtechnologische snufjes die erg gevoelig zijn voor kleine mankementen met mogelijks grote gevolgen. “Wie een drone koopt, wilt zekerheid over de staat van het toestel,” beweert Rob Nuyens van DR-two. “En bij tweedehandstoestellen heb je daar per definitie nooit zekerheid over. De restwaarde van gebruikte drones wordt daarom vaak te laag ingeschat onder druk van potentiële aankopers en ze worden maar zelden aan een correcte prijs verkocht.”

Gecontroleerde staat van elk toestel
Zo ontstond het idee om een Facebook-shop op te richten met gereviseerde drones die uitgebreid getest kunnen worden in het luchtruim van DronePort, ook zonder verzekering. “Alleen zo kan je als koper een maximale technische garantie verkrijgen en als verkoper een correcte prijs bekomen,” beweert Guy Verhoeven van DR-two. “We gaan op het platform eigen drones en drones van derden verkopen. Onze thuisbasis DronePort is niet alleen de ideale locatie omwille van haar testmogelijkheden, maar is ook de ideale showroom. Met de duizenden drone-professionals die er jaarlijks passeren, verhogen we de zichtbaarheid en dus ook de kans op een succesvolle match tussen koper en verkoper.”

Kopen en verkopen zonder zorgen
DR-two is in zekere zin een copy-paste van DR-one. “Met DR-one deden we al aan verkoop van drones. We begeleiden tal van klanten in hun aankoopproces van a tot z. We helpen hen hun noden te doorgronden, gebruiken onze kennis en ervaring om het juiste toestel te adviseren en geven hen de mogelijkheid om te testen of zelfs een pilootproject op te starten. Die lijn van service willen we volledig doortrekken in het DR-two verhaal, hetzij dan voor tweedehands drones. De verkoper bepaalt zelf de prijs die hij er voor wilt, brengt toestel naar DronePort en wij nemen de verkoop voor onze rekening. De koper kan rekenen op professioneel advies, kan het gereviseerd toestel testen en het vervolgens meenemen.”

Vaak worden toestellen die amper of niet gebruikt worden toch bewaard op zolder. Veel dronebezitters denken dat hun oudere toestellen niet veel meer waard zijn en zijn van oordeel dat het daarom beter is om ze bij te houden. Maar de ervaring leert dat vaak scholen of cursisten graag een goedkoop instapmodel of ouder toestel aanschaffen i.p.v. dure nieuwe toestellen. Ook verkopers die geen zin hebben in de administratieve rompslomp of het gedoe rond het ontvangen van potentiële kopers, kunnen via DR-two heel eenvoudig afstand doen van hun gebruikte toestellen. Ze kunnen hun toestel gewoon naar DronePort brengen en DR-two zal vervolgens de promotie voor haar rekening nemen, van foto’s nemen, tot een advertentie maken en het toestel in de incubator van DronePort tentoonstellen.

Win win win!
Bekijk snel het volledige aanbod op www.dr-two.be en vergeet zeker niet op vind-ik-leuk te klikken en de pagina te delen. Op 1 januari wordt namelijk onder alle volgers van de DR-two Facebook-pagina die de pagina gedeeld hebben met de hashtag #drtwo de nieuwste DJI Mavic Mini verloot! De winnaar zal getrokken worden door een onschuldige drone. Heb je zelf een of meerdere drones die je amper gebruikt en graag wenst te verkopen? Neem dan snel contact op via info@dr-two.be.

Share This