Sint-Niklaas, 23 September 2020 – Een groothandel in Sint-Niklaas wenst zijn zadeldak te vervangen en wilt ook eens kijkje nemen of de betonnen overspanningen nog in orde zijn. Om een idee te geven van de totale oppervlakte, 90 meter lang, 38meter breed,15 meter hoog met als extra bijkomstigheid een vals plafond op 4 meter hoogte die met lange ijzers om de 2 meter is bevestigd aan het plafond.

Deze klant had een schatting gemaakt om dit op de conventionele manier te inspecteren. Inclusief opbouw, afbraak van de stellingen moest de winkel sowieso 4 dagen dicht. Ook kon dit niet uitgevoerd worden zonder herstelwerken aan het vals plafond. Dus stond deze zaakvoerder voor een vervelende keuze, zaak dicht toen en goede inschatting van de kosten hebben. Of dak in een keer vervangen zonder het totale kosten plaatje te weten.

Dr-one komt met de oplossing

Gelukkig had één van zijn werknemers al eens van Dr-one, de juiste drone op de juiste plaats, gehoord. Wij gingen een kijkje nemen en wisten direct dat een kolfje naar de hand was van de ELIOS 2 van Flyability. Wij maakten een offerte en verzekerde hem, dat de winkel gewoon kon openblijven.

Verloop van de indoor inspectie

Dr-one kwam met zijn piloot en indoor inspectie drone aan om 16u00 aan, de bouwheer kreeg een scherm in zijn handen waarop de live feed was te volgen, vervolgens voorzagen wij hem met een eartec headstet zodat hij de drone operator aanwijzingen konden geven. Om 16u15 werd er één daktegel uit plafond gehaald en ging de drone zijn werk doen. Als de winkel om 18u00 zijn deuren dicht deed waren we net klaar in het magazijn gedeelte. Vervolgens werden alle 16 overspanningen prima perfect in beeld gebracht. De bouwheer kon prima volgen en maakte aantekeningen die voor hem nuttig waren. Om 22u18 was de klus geklaard en kreeg de klant de beelden overhandigd om later nog in detail te bekijken.

Sneller, goedkoper en veiliger …. het is mogelijk

Nadat deze opdracht was volbracht, heeft de klant ons ingelicht wat de kostprijs was geweest van een conventionele inspectie. Wel die lag zonder het sluiten en de herstelwerken aan vals plafond 8 x hoger dan de wat hij nu had betaald. Ook het feit dat hij nu de winkel niet heeft moeten sluiten, vond hij ongelofelijk interessant. Voor ons was het dan vooral leuk om te horen dat deze klant nog wel ettelijke panden in portefeuille heeft die moeten worden nagekeken.

Wens je geld te besparen door middel van nieuwe technologieën #GoSeeTheDoctor.

Share This