Fotogrammetrie met Pix4D

Opleiding

Kader

Fotogrammetrie verwijst naar het opmeten en interpreteren van luchtbeelden die worden genomen door drones, vliegtuigen of satellieten. Fotogrammetrie-experten gebruiken technieken om beelden van 2D om te zetten in nauwkeurige 3D-modellen: een dieptewaarneming wordt samengesteld door beelden te combineren, te corrigeren en te presenteren, zodat de gebruiker objecten in drie dimensies kan bekijken en meten.

Het aantal toepassingen van beeldvorming met UAV lidar en fotogrammetrie stijgt exponentieel. Dat is niet verwonderlijk, omdat het gebruik van GPS-compatibele UAV’s voor luchtopnames zeer kostenefficiënt is in vergelijking met het huren van een vliegtuig met fotogrammetrie-apparatuur. Omdat UAV’s relatief goedkoop zijn, willen steeds meer organisaties UAV’s inzetten voor snelle onderzoeken over grote landgebieden en infrastructuurprojecten.

De belangrijkste resultaten van fotogrammetrische metingen zijn onbewerkte afbeeldingen, ortophotomosaïeken, digitale oppervlaktemodellen en 3D-puntenwolken. Deze outputs bevatten grote hoeveelheden afbeeldingen die worden gecombineerd en verwerkt met behulp van gespecialiseerde fotogrammetrische software en worden gebruikt in veel verschillende velden voor visuele beoordelingsdoeleinden.

Inhoud

In deze 4-daagse introductie, powered by Pix4D, leert u de basisprincipes van mapping en fotogrammetrie met behulp van het softwarepakket van Pix4D. Deze editie wordt gegeven in het Nederlands, maar de cursus is ook beschikbaar in het Frans. In het najaar van 2020 komt er ook een vervolgmodule ‘Advanced’.

Praktisch

Het inschrijvingsgeld voor de hele cursus bedraagt €950,00 (excl. BTW). In de prijs is 2 maanden gratis toegang tot het Pix4D-softwarepakket inbegrepen! De lessen vinden plaats op DronePort Academy in Sint-Truiden of bij VIVES Hogeschool in Oostende.

Data

Reeks 2
4/2, 6/2, 11/2 en 13/2
19u – 22u
@DronePort – FR/ENG

Reeks 3
18/2, 20/2, 3/3 en 5/3
13u – 16u
@DronePort – NL

Reeks 4
18/2, 20/2, 3/3 en 5/3
19u – 22u13u – 16u
@DronePort – NL

Oostende

Interesse in deze opleiding, maar passen de voorgestelde data niet voor jou?
Laat het ons weten via 
info@dr-one.be

 

Inschrijven

  • U kan de bijhorende opleidingsdata van elke reeks hierboven terugvinden.
Share This