Fotogrammetrie met Pix4D

Opleiding

Kader

Fotogrammetrie verwijst naar het opmeten en interpreteren van luchtbeelden die worden genomen door drones, vliegtuigen of satellieten. Fotogrammetrie-experten gebruiken technieken om beelden van 2D om te zetten in nauwkeurige 3D-modellen: een dieptewaarneming wordt samengesteld door beelden te combineren, te corrigeren en te presenteren, zodat de gebruiker objecten in drie dimensies kan bekijken en meten.

Het aantal toepassingen van beeldvorming met UAV lidar en fotogrammetrie stijgt exponentieel. Dat is niet verwonderlijk, omdat het gebruik van GPS-compatibele UAV’s voor luchtopnames zeer kostenefficiënt is in vergelijking met het huren van een vliegtuig met fotogrammetrie-apparatuur. Omdat UAV’s relatief goedkoop zijn, willen steeds meer organisaties UAV’s inzetten voor snelle onderzoeken over grote landgebieden en infrastructuurprojecten.

De belangrijkste resultaten van fotogrammetrische metingen zijn onbewerkte afbeeldingen, ortophotomosaïeken, digitale oppervlaktemodellen en 3D-puntenwolken. Deze outputs bevatten grote hoeveelheden afbeeldingen die worden gecombineerd en verwerkt met behulp van gespecialiseerde fotogrammetrische software en worden gebruikt in veel verschillende velden voor visuele beoordelingsdoeleinden.

Inhoud

In deze 4-daagse introductie, powered by Pix4D, leert u de basisprincipes van mapping en fotogrammetrie met behulp van het softwarepakket van Pix4D. Deze editie wordt gegeven in het Nederlands, maar de cursus is ook beschikbaar in het Frans. In het najaar van 2020 komt er ook een vervolgmodule ‘Advanced’.

Praktisch

Het inschrijvingsgeld voor de hele cursus bedraagt €950,00 (excl. BTW). In de prijs is 2 maanden gratis toegang tot het Pix4D-softwarepakket inbegrepen! Klik hier voor meer voordeelpakketten. De lessen vinden plaats op DronePort Academy in Sint-Truiden.

In het leslokaal zijn steeds computers voorzien met het pakket Pix4D reeds geïnstalleerd, zo is er geen gedoe met eigen laptops en het zelf nog aanvragen van proeflicenties. Opleiding is altijd in kleine groepen van 6 tot maximum 8 personen. Frisdrank, water, koffie en thee zijn inbegrepen, net zoals koude tapas en/of broodjes.

Data

Reeks 6

21, 23, 28 en 30 april*
19u – 22u
@DronePort – NL
Beschikbaar

Interesse in deze opleiding, maar passen de voorgestelde data niet voor jou?
Laat het ons weten via info@dr-one.be.

*Een week voor de eerste les wordt er geëvalueerd of er voldoende inschrijvingen zijn om de reeks te laten doorgaan.

 

Voordeelpakketten

De cursus fotogrammetrie biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende voordeelpakketen. Zo kan u theorielessen combineren met praktijklessen of zelfs met een voordelige aankoop van een nieuw dronetoestel.

STANDAARDPAKKET

12u theorieles
2 maanden Pix4D

€1.470
€950

VOORDEELPAKKET 1

12u theorieles
2 maanden Pix4D
3u praktijkles**

€1.770
€1.050

VOORDEELPAKKET 2

12u theorieles
2 maanden Pix4D
1 jaar Pix4D Mapper
3u praktijkles**

€4.374
€3.400

VOORDEELPAKKET 3

12u theorieles
2 maanden Pix4D
3u praktijkles**
DJI Mavic Pro 2

€3.009
€2.150

VOORDEELPAKKET 4

12u theorieles
2 maanden Pix4D
1 jaar Pix4D Mapper
3u praktijkles**
DJI Mavic Pro 2

€5.613
€4.450

VOORDEELPAKKET 5

12u theorieles
2 maanden Pix4D
1 jaar Pix4D Mapper
3u praktijkles**
Yuneec H520 (+ 2 batterijen)
Yuneec E90 camera

€6.636
€5.450

**De praktijkles is een 3 uur durende opleiding waarin de cursisten aan de slag gaan met de kennis van de theorielessen en deze toepassen in de praktijk. De cursisten leren hoe ze zelf dronebeelden moeten maken en deze inladen in het softwarepakket van Pix4D

Inschrijven

  • U kan de bijhorende opleidingsdata van elke reeks hierboven terugvinden.
  • U kan de voordeelpakketten hierboven raadplegen.
Share This